ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ:

 1. Ιατρείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Ηρακλείου 47):
  Δευτ.  Κλειστά
  Τρ.  11:00 – 13:00 & 18:30 – 21:00
  Τετ.    Κλειστά
  Πέμ.  17:30 – 21:00

  Παρ.-Κυρ.  Κλειστά

 2. Ιατρείο Πεύκων (Ειρήνης 11):
  Δευ 18.00-21.00
  Τρ Κλειστά
  Τετ Κλειστά
  Πέμ Κλειστά
  Παρ 18.00-21.00
  Σαβ-Κυρ Κλειστά
 
Για ραντεβού καλέστε στο +302310278108 καθημερινές 09.00-21.00 και Σάββατο 09.00-15.00.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα για την ιδιοπαθή εφηβική σκολίωση

Σε συνεργασία με το «Εργαστήριο ανάλυσης βάδισης και στάσης» της Σχολής Επιστήμών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ (gait and posture analysis lab) πραγματοποιούμε μια πρωτοποριακή ερευνητική μελέτη για τη διερεύνηση των αιτιών της ιδιοπαθούς εφηβικής σκολίωσης. Η μελέτη είναι μοναδική στο είδος της στον ελληνικό χώρο και έχει κερδίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Σπονδυλικής Στήλης “Eurospine-The Spine Society of Europe” εξαιτίας της ποιότητας και αρτιότητάς της.

Στις αρχές Μαΐου είχα την τιμή να παρουσιάσω τα πρόδρομα -ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα- αποτελέσματα της μελέτης μας στο Global Spine Congress 2017 στο Μιλάνο.

Περισσότερες πληροφορίες για παιδιά με σκολίωση που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη μελέτη μας θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

 
 
 

Ετήσιο συνέδριο του Eurospine

 

Ετήσιο συνέδριο του Eurospine

 
 
 

Στο ετήσιο συνέδριο του Eurospine στο Βερολίνο ο Δρ Σταύρος Σταυρίδης διοργάνωσε και συντόνισε με μεγάλη επιτυχία επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Ο ρόλος του ισχίου και των ιερολαγονίων αρθρώσεων ως αίτια πόνου στη χαμηλή οσφυαλγία». Συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ανέπτυξαν εις βάθος αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο θέμα της σπονδυλικής στήλης μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο.

Για περισσότερα σχετικά με το συνέδριο πατήστε ΕΔΩ.

Νέο ιατρείο στα Πεύκα (Ρετζίκι)

Από τα τέλη Απριλίου του 2016 ξεκινά η λειτουργία του νέου ορθοπαιδικού ιατρείου του Δρα Σταυρίδη στα Πεύκα (Ρετζίκι). Το νέο, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο των Πεύκων, στην οδό Ειρήνης 11 και είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο με την αστική συγκοινωνία όσο και με Ι.Χ. Υπάρχει δυνατότητα εύκολου πάρκινγκ.

Εκλογή στην Εκτελεστική Επιτροπή του Eurospine

Στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο του “Eurospine-The Spine Society of Europe” (Eυρωπαϊκή Εταιρία Σπονδυλικής Στήλης) που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη το Σεπτέμβριο του 2015, ο Δρ. Σταυρίδης εκλέχθηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Committee) του Eurospine και πιο συγκεκριμένα Επικεφαλής του Συμβουλίου Συνεδρίου και Πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος (Head of the Meeting Council, Chair of the Programme Committee).

Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας σε τόσο υψηλό αξίωμα, γεγονός που δίνει την ευκαιρία για ελληνική εκπροσώπηση στην «καρδιά» της λήψης των αποφάσεων που σχετίζονται και καθορίζουν τα θέματα της σπονδυλικής στήλης και την αντιμετώπιση των παθήσεων αυτής σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το σχετικό λινκ εδώ

Δείτε τη σχετική συνέντευξη εδώ

Ενημερωτική ημερίδα για το κοινό με θέμα τη σπονδυλική στένωση

Για περισσότερα σχετικά με την ημερίδα πατήστε ΕΔΩ

Το νέο φυλλάδιο του "Ιατρείου Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης

Είναι πλέον έτοιμο και κυκλοφορεί το νέο φυλλάδιο του “Ιατρείου Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης” της Κλινικής “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”.

Ελληνικά
English
Deutsch

Eurospine Education Week 2014

O Δρ. Σταυρίδης συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής-εκπαιδευτής (invited faculty member) στη “Eurospine Education Week 2014” που έλαβε χώρα 7-11 Απριλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Το course αυτό, το οποίο συνιστά ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά γεγονότα στο χώρο της σπονδυλικής στήλης παγκοσμίως, απευθύνεται κυρίως σε χειρουργούς σπονδυλικής στήλης και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες ολοκληρώνοντάς το να αποκτήσουν το “European Spine Course Diploma”.

Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης της κλινικής "Άγιος Λουκάς"

Από την Τετάρτη 13.11.2013 ξεκίνησε από τον Δρα Σταυρίδη η λειτουργία του εξειδικευμένου Ιατρείου Σπονδυλικής Στήλης της Κλινικής «Άγιος Λουκάς».

Αντικείμενο του ιατρείου αποτελούν η διάγνωση και η θεραπεία -συντηρητική και χειρουργική- όλου του φάσματος των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης σε παιδιά και ενήλικες.

 • Σε αυτό περιλαμβάνονται:
 • Τραυματικές κακώσεις (π.χ. κατάγματα οστεοπορωτικά και μη)
 • Εκφυλιστικές παθήσεις (π.χ. σπονδυλική στένωση)
 • Παραμορφώσεις (π.χ. σκολίωση, κύφωση, μετατραυματικές/μετεγχειρητικές παραμορφώσεις)
 • Λοιμώξεις (π.χ. σπονδυλοδισκίτιδα)
 • Όγκοι

Το ιατρείο συνεργάζεται με το Κέντρο Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και Νευροτραυματολογίας (Center for Spinal Surgery and Neurotraumatology-BG Unfallklinik) Φραγκφούρτη, Γερμανία

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη μόνο κατόπιν ραντεβού
Υπεύθυνος ιατρείου: Δρ Σταύρος Ι. Σταυρίδης
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

 

Εκλογή στο Δ.Σ. του Eurospine

Στο πρόσφατο συνέδριο του “Eurospine-The Spine Society of Europe” (Eυρωπαϊκή Εταιρία Σπονδυλικής Στήλης) στο Λίβερπουλ ο Δρ. Σταυρίδης εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Eurospine και πιο συγκεκριμένα μέλος της επιτροπής προγράμματος (Eurospine Program Committee) με τριετή θητεία. H επιτροπή αυτή θεωρείται από τις πλέον σημαντικές, καθώς είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα του ετησίου συνεδρίου αλλά και των άλλων εκδηλώσεων του Eurospine. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη συγκεκριμένη θέση.

Δείτε το σχετικό λινκ

3. 20 ερωτήσεις για το χειρουργό σας σχετικά με μια επέμβαση στη σπονδυλική στήλη

Αγαπητές/οί ασθενείς, Αναμφίβολα η απόφαση για μία εγχείρηση, ιδιαίτερα για μια επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, δεν είναι καθόλου εύκολη. Είτε έχετε μόλις αποφασίσει να χειρουργηθείτε, είτε απέχετε λίγο από την τελική απόφαση, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις προς το χειρουργό σας, οι απαντήσεις των οποίων θα συμβάλλουν στο να γνωρίσετε καλύτερα το επερχόμενο χειρουργείο και να αναπτύξετε μια σχέση εμπιστοσύνης με το γιατρό σας.

Ερωτήσεις πριν λάβετε την απόφαση να χειρουργηθείτε:

1) Ποιος είναι ακριβώς ο τύπος του χειρουργείου που ενδείκνυται στην περίπτωσή μου; Γιατί;
2) Ποιά είναι η ακριβής ανατομική βλάβη που θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά;
3) Ποια είναι η αναμενόμενη εξέλιξη της κατάστασής μου αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά; (η φυσική ιστορία της πάθησης;)
4) Ποιες εναλλακτικές μη χειρουργικές θεραπείες υπάρχουν;
5) Τι θα συνιστούσατε αν ήμουν μητέρα/σύζυγος/αδελφή/κόρη σας;
6) Πόσο διαρκεί μια τέτοια επέμβαση;
7) Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες, κίνδυνοι και πιθανές επιπλοκές;
8) Ποιοι ιδιαίτεροι κίνδυνοι υπάρχουν στην περίπτωσή μου; (π.χ. αυξημένος κίνδυνος ψευδάρθρωσης σε καπνιστές, υπέρβαρους ασθενείς, κτλ)
9) Τι γίνεται εάν φτάνοντας εκεί βρείτε κάτι διαφορετικό από ότι περιμένατε;
10) Ποιες είναι οι πιθανές μακροχρόνιες επιδράσεις της επέμβασης; (π.χ. θα χρειαστεί ποτέ επανεγχείρηση; Σε περίπτωση σπονδυλοδεσίας υπάρχει κίνδυνος εκφύλισης των γειτονικών επιπέδων;)

Ερωτήσεις αφού αποφασίσετε να χειρουργηθείτε:

11) Πόσες μέρες θα μείνω στο νοσοκομείο;
12) Τι πόνο να περιμένω μετεγχειρητικά και για πόσο διάστημα; Πώς αντιμετωπίζεται;
13) Θα χρειαστώ μετεγχειρητικά φυσιοθεραπεία; Για πόσο διάστημα; Πότε θα ξεκινήσει;
14) Θα χρειαστώ μετεγχειρητικά κάποιο νάρθηκα;
15) Ποιοι περιορισμοί στη δραστηριότητά μου θ ισχύουν μετεγχειρητικά; Για πόσο διάστημα;
16) Πότε θα επιστρέψω στη δουλειά/σχολείο μου;
17) Πότε θα μπορέσω να οδηγήσω;
18) Πότε είναι ασφαλές να ξαναγίνω σεξουαλικά ενεργός;
19) Ποιο είναι το διάστημα της μετεγχειρητικής παρακολούθησης; Τι εξετάσεις θα χρειαστούν;
20) Ποια είναι τα συμπτώματα ή σημάδια που τυχόν εμφάνισή τους πρέπει να με ανησυχήσει; Τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Αυτές βεβαίως είναι λίγες από τις πολλές ερωτήσεις που μπορεί να σας απασχολούν. Μη διστάσετε να θέσετε στο χειρουργό σας κάθε σας ερώτηση ή απορία. Και μην ξεχνάτε: Σε τέτοια θέματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!